Cultura Solidària


Què és?
Cultura Solidària és una iniciativa que neix amb la voluntat de col·laborar amb una causa de caràcter humanitari.  A través dels actes culturals que tenen lloc al Talladell al llarg de l’any, es vol sensibilitzar la població i els seus visitants a col·laborar amb una campanya solidària.

Amb l’objectiu de donar suport a un projecte solidari concret, Cultura Solidària té la intenció de recaptar fons per proporcionar serveis bàsics al Sud del Sudan, on en l’època seca hi ha greus problemes per sobreviure. En aquesta ocasió, s’ha escollit una campanya que porta a terme Intermón Oxfam i que ajuda a paliar un problema que ens és molt proper: la sequera.

El Projecte
Serveis socials bàsics al Sud de Sudan

Quan l’estat de Warrap, a Sud de Sudan, travessa l’època seca, l’escassetat d’aigua es fa encara més notòria. Després de recollir les collites, no es pot plantar gens fins a l’època de pluges.

Des de les agències humanitàries es demana suport a l’agricultura i el desenvolupament d’activitats de generació d’ingressos entre les comunitats més pobres. S’estima que en l’actualitat només el 4 per cent de la terra cultivable està aprofitada, la producció de bestiar i la pesca són només una fracció del potencial productiu, i les exportacions i el comerç entre les diferents regions de Sudan del Sud són mínimes.

El país és un dels més pobres del món, on la meitat de la població viu per sota del llindar de la pobresa i s’està reconstruint gairebé del no-res, després de dècades de guerra brutal.

En paraules del secretari general del South Sudan Law Society, Dong Samuel Luaka:

“En el territori de Sudan del Sud es dóna una barreja complexa de necessitats d’emergència, recuperació i desenvolupament. El país segueix sent vulnerable als desastres naturals com ara les inundacions i les sequeres, i a més, continuen latents conflictes interns. La gent segueix necessitant l’ajuda d’emergència. Es necessita un finançament humanitari sostingut, juntament amb un major suport per brindar als seus ciutadans serveis bàsics, seguretat i justícia “.

Intermón Oxfam porta a terme un seguit de programes a la regió sudanesa que combinen els projectes de wash, com la implementació de punts de distribució d’aigua, la seguretat alimentària per assegurar les collites i la sensibilització en bones pràctiques d’higiene.

Fins al moment, s’han instal·lat 15 punts d’aigua a Warrap i se n’han rehabilitat uns altres 83. Amb ells moltes dones s’eviten caminar 10 quilòmetres diaris per recollir aigua.

Des del Talladell i a través de la iniciativa Cultura Solidària volem fer el possible per proporcionar suport a aquesta causa.

Copiright de les fotos: Ivan M. García / Intermón Oxfam

Enllaços relacionats

Pàgina web del Talladell
http://www.talladell.cat/

Informe de la resposta humanitària en el Sud de Sudan (castellà)
http://www.intermonoxfam.org/sites/default/files/documentos/files/0000036471Informe_final_Sur%20Sudan_set2010_0.pdf

Special report FAO/WFP Crop and Food Security Assessment Mission in Southern Sudan (anglès)
http://www.fao.org/docrep/011/ai479e/ai479e00.htm

COM COL·LABORAR
Podeu col·laborar amb  Cultura Solidària per proporcionar ajuda al Sud del Sudan de les següents maneres:

A tots els actes culturals organitzats al Talladell :
· Amb la compra de samarretes de Talladell – Cultura Solidària.
· En efectiu, dipositant una quantitat en metàl·lic a l’urna que trobareu durant els actes.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s